Fotobog – The Winners, the Best and Better in Belarus

The Winners - Belarus / Grodno / 23.02.2013 / Ania, fitness queen - rafal milach - fotograf - fotografi - hviderusland - nordiske riger

Denne fotobog fra Rafal Milach får min varmeste anbefaling af flere årsager. Fotobogen er fyldt med portrætter fra hans rejse i Hviderusland hvor han rejste rundt og blev vist det bedste af det bedste af Hviderusland. Han var blandt andet forbi den bedst producerende kartoffelgård, den bedste fitness instruktør, jæger og mange flere.  Alle de portrætter han fotograferede på sin rejse, er blevet til en fotobog ved navnet The Winners.

Som sagt så er der flere årsager til at denne fotobog bliver nævnt på Nordiske Riger. Den ene grund er at jeg synes det er nogle rigtig flotte portrætter med sjove vinkler og lyset/farver der efter min mening passer perfekt til fotografier fra Hviderusland. Den anden grund til at jeg viser bogen her på bloggen er at jeg selv har rejst i Hviderusland et par gang som fotograf for Red Barnet Ungdom, hvor jeg også oplevede de facader af landet som billederne jo egentlig er.

Jeg oplevede hvordan store flotte bygninger gemte gamle og slidte huse ad vejen. Jeg besøgte blandt andet forskellige institutioner for børn, hvor vi blev frabedt at dokumenterer hvad vi så og vi så med sikkerhed ikke det værste. Og fra de folk jeg mødte undervejs der arbejder for at ændre situationen i Hviderusland, og som arbejder på at Lukashenko skal blive væltede, fik jeg velkendende historier i stil med den som den prisbelønnede journalist Iryna Khalip kan fortælle.

Når man er i Hviderusland, mærker man tydeligt facaderne og isolationen fra resten af verdenen. Man har hele tiden en følelse af at der er noget usagt og at der forgår noget man ikke ser og som ingen snakker om.

Hviderusland er med sikkerhed Europas sidste diktatur, og det ligger lige rundt om hjørnet for Danmark. En fotobog som denne betyder efter min mening rigtig meget – og jeg synes det er vigtigt at den bliver set. Derfor anbefaler jeg dig at læse den. Du kan læse mere om bogen og projekt på de to nedenstående links.

Se billeder fra bogen på dette link – Time Lightbox hvor der også er et hav af andre inspirerende billeder.

Rafal Milach’s hjemmeside

The Winners - Belarus / Grodno / 23.02.2013 / Ania, fitness queen - rafal milach - fotograf - fotografi - hviderusland - nordiske riger

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*