Shade lamp af Johansen Faurschou

Shade lamp - johansen faurschou - dansk design - designlamper - dekorativ - skandinavisk design - nordisk design - bolig - indretning - dekoration - nordiske riger - designblog

Jeg har i noget tid haft kig på den lampe jeg vil fortælle om i dag, og i det hele taget på de to designere der står bag lampen. Anita Johansen og Laura Faurschou som er pigerne bag designduoen Johansen Faurschou, har siden 2011 designet møbler og produkter i enkelt nordisk design med et skønt og ærligt udtryk.

I dag vil jeg fortælle lidt om deres helt utrolig smukke Shade lamper i mundblæst glas og i forskellige farvenuancer.  Shade lamperne udspringer fra fascination af gammelt skandinavisk håndværk såsom glaspustning, som er et håndværk jeg personligt gætter på at vi kommer til at se meget mere til i den nærmeste fremtid. I det hele taget tror jeg at vi det næste stykke tid, vil se at glas får en vigtigere plads i hjemmet – og særligt de glasprodukter der er mundblæst og ikke mindst i god kvalitet.

Shade lamperne fra Johansen Faurschou er ikke bare helt ufattelig smukke, de er også funktionelle og kan tilpasse sig brugerens behov. Det er jo en detalje i et produkt som jeg er ret glad for, og lige præcis i disse lamper er detaljen virkelig god. Den inderste skærm er fikseret, mens den yderste skærm glider og roterer enten for at skærme for lyset eller lukke det ud. Afhængigt af hvor den yderste skærm placeres opnås direkte, indirekte eller diffust lys.

På deres hjemmeside kan du se nærmere på andre produkter fra Johansen Faurschou, og det vil jeg klart anbefale dig at gøre. Se mere her.

Jeg kan sagtens forstille mig Shade lamperne i mit hjem. Kan du?

Shade lamp - johansen faurschou - dansk design - designlamper - dekorativ - skandinavisk design - nordisk design - bolig - indretning - dekoration - nordiske riger - designblog

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*