Schweizisk designbrand står bag enkelt design med et nordisk udtryk

enkelt design - nordisk udtryk - diiis designstudio - interiør - brugskunst - bolig - boligindretning - design - inspiration - nordiske Riger - Buka - lysestage - æstetisk design

I dag vil jeg fortælle dig om et schweizisk designstudio, der blandt andet har designet en meget fin og enkel lysestage. Designvirksomheden hedder Diiis Designstudio og er placeret i Liestal, tæt på Basel. Med opstart i 2014, er Diiis et ret nyt designbrand, og bag virksomheden står Susanne Roser og Martina Staub. De to har kendt hinanden i mange år, og efter uddannelser rundt om i Schweiz og Tyskland, fandt de hurtigt ud af at de ønskede at starte en tegnestue sammen. Om det er deres lange venskab, deres fælles drøm eller deres grundige uddannelse der gør at de to deler en kompatibel opfattelse af design og æstetik, vides ikke. Men deres samarbejde harmonerer og resulterer i spændende design.

Interview med Diiis Designstudio

enkelt design - nordisk udtryk - diiis designstudio - interiør - brugskunst - bolig - boligindretning - design - inspiration - nordiske Riger

Jeg spurgte de to designere hvor de finder deres inspiration til deres design.

Det er temmelig svært at definere, hvor vores ideer kommer fra. De stammer stortset altid fra forskellige situationer. Men hovedsagelig vil vi sige, at vi finder input til nye idéer i vores nærmeste miljø og under dialog med hinanden og venner.
Vores måde at være kreativ på, er meget hands-on. Efter at have fået en idé går vi hurtigst muligt videre til materialet, og finder ud af hvad vil være bedst for produktet. Det er den eneste måde for os at skabe den perfekte kombination af form, funktion og materiale.

Hvilken tanker gør I jer så når I skal vælge materiale?

Det valgte materiale skal være passende med form og funktion i objektet. Derfor synes vi det er vigtigt at inddrage materialet tidligt i udviklingen af et produkt. Det har stor betydning for os at vide, hvor materialerne kommer fra. Både for at vide kvaliteten af dem, men også for at være sikre på, at de er fremstillet på retfærdig vis.

Hvordan vil I beskrive jeres designstudio og jeres måde at arbejde på?

Vi målretter os efter en balance med fokus på funktionalitet, enkelhed og æstetik. Genstandene skal tale for sig selv og vise en synlig kærlighed til detaljer. I sidste ende skal produkterne blive en personlig favorit takket være deres uafhængighed og velvalgte materialer.

Hvor kommer navnet Diiis fra?

Vi kaldte studiet diiis” da det på schweizertysk betyder din”. Vi skaber objekter for dig.

Hvad bliver det næste projekt fra jer – Hvad arbejder I på for tiden?

I øjeblikket arbejder vi flere projekter. Vi er både i gang med at udvide vores rygsæk Manta, designe trofæ ti- filmfestivalen ZOOM” i Basel, og en del andre projekter som du må vente med at høre mere om :)

 Designprodukter fra Diiis Designstudio

enkelt design - nordisk udtryk - diiis designstudio - interiør - brugskunst - bolig - boligindretning - design - inspiration - nordiske Riger - Buka - lysestage - æstetisk designenkelt design - nordisk udtryk - diiis designstudio - interiør - brugskunst - bolig - boligindretning - design - inspiration - nordiske Riger - Buka - lysestage

Buka er deres skønne lysestage som har et enkelt men samtidigt elegant udtryk. Jeg er ret vild med ideen om at det er stearinlyset der bliver blikfang og at hvis du ser lysestagen fra en bestemt vinkel, så ligner det at lyset svæver.

Plade diameter: 200mm
Højde: 11 millimeter
– Materiale: rustfrit stål
Farve: rustfrit stål eller mat sort
Produktion: håndlavede i Basel, Schweiz

enkelt design - nordisk udtryk - diiis designstudio - interiør - brugskunst - bolig - boligindretning - design - inspiration - nordiske Riger - lædertaske - Manta

Manta er deres meget fine rygsæk lavet i det lækreste læder. Ved at justerer stropperne kan du bære Manta både som en rygsæk eller som en pose. En praktisk taske der samtidigt også signalerer godt design og kvalitetsmateriale.

– Materiale: europæisk kvalitetslæder
Inderfor: 67% polyester, 33% bomuld
Produktion: håndlavede i Basel, Schweiz

Desværre bliver produkterne fra Diiis Designstudio kun solgt i Schweiz for tiden. Jeg er nu sikker på at blandt andet de danske forhandlere nok snart skal få øjnene op for deres design og kvalitet, så vi også har mulighed for at købe deres lækre design her i Danmark. Jeg er ret vild med deres produkter, hvad med dig?

 

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*