Hannah Waldron – Vinder af Hay Talent Award 2014

foto-3

I torsdags til åbningen af Formland Upgraded, vandt Hannah Waldron sammen med Joel Hoff den fine pris, HAY Talent Award ( Du kan læse mere om prisen på dette link ). Jeg fulgte med hjemme på computeren, og udbrød et lille hurra og klappede i mine hænder da jeg fandt ud af at Hannah Waldron var iblandt vinderne. Jeg har tidligere nævnt hende her på bloggen, og jeg er kæmpe fan af hendes arbejde.

Jeg synes det er en velfortjent sejr til Hannah, og i går var jeg så heldig at få en snak med hende om hendes arbejde.

Formland havde ikke mere end lige åbnet dørene før jeg fandt min vej til hendes lille hytte i den geniale Hay Camp på messen. Det var tydeligt at alle var en smule ramt af festlighederne fra aftenen før, og af at have været i gang på messen i flere dage.

Der var meget stille i hallen.

Heldigvis var Hannah helt med på at fortælle mig lidt om hendes arbejde, og bød mig indenfor i den lille træhytte.

Hay Award 2014 - vinder - Hannah Waldron - vævning - vævet tæppe - grafisk - bauhaus inspireret - dekoration - inspiration - designstuderende - kunstfack - Hay talent

Efter jeg kort havde forklaret om Nordiske Riger og hvorfor jeg stod ved hendes hytte og bankede på, spurgte jeg lidt ind til hvordan hun startede med at væve og hvor kreativiteten kommer fra.

Hannah fortalte mig at hun kun har vævet i ca. 4 år, og at hun begyndte for sig selv hjemme i hendes lejlighed. Med tiden fik hun større interesse for at væve, og meldte sig derefter ind på en aftenskole for at lære lidt flere teknikker, hvilket endte med at hun søgte ind på Konstfack. Hun er meget glad for at det endte med at det blev Konstfack. Både fordi hun holder af at opleve nye steder og møde nye mennesker, men også fordi skolen har et mere frit syn på hvordan eleverne skal undervises og udvikle sig. Af den årsag oplevede hun ikke at skulle begrænse sig til en specifik vej eller arbejdsmetode. Og det med at begrænse sig, er ikke den måde Hannah arbejder på.

Hannah er fascineret af teknik og materialer. Hun er med i hele processen, og ved blandt andet designet der blev præsenteret til HAY Award, var alt håndlavet ned til detaljen – selv garnet blev farvet i indigo af Hannah selv. Udover hendes fascination af arbejdsmetoder, har hun hellere ikke lyst til at begrænse sig som enten kunstner eller designer. Hun ønsker at hun skal arbejde indenfor begge verdner (Hvis man da kan dele design og kunst så konkret op.) Hun tager gladelig udfordringen op om at designe og udvikle produkter til butikker samtidigt med at hun skaber kunstværker til gallerierne.

At have lyst til og ønske om at være en kombination af en designer og kunstner, er i mine øjne et stærkt træk og en beundringsværdig styrke. Der har længere været et behov for at sætte spirende talenter i “bås” som enten designere eller kunstnere, og de spirerende talenter har til tider ikke turde promoverer deres produkter alt for meget, før de var kommet frem til om de var en kunstner eller en designer. Det synes jeg er synd. For det er i de overvejelser at ting går tabt, ideer bliver droppet og produkter bliver glemt. I min optik har Hannah fat i den lange ende når hun vælger at kombinerer kunst og design.

Et af spørgsmålene fra HAY Award var også hvad drømmeprojektet for Hannah kunne være. Hendes svar var at hun drømte om at lave interiør til et helt hus, eller til et sted. Netop dette svar indikerer også for mig, at vi kommer til at se meget mere til Hannah Waldron i flere sammenhæng. At vi måske en dag kan have hendes design i hjemmet, samtidigt med at vi går på gallerier og oplever hendes kunst. Vi kan jo også allerede nu anskaffe os et furoshiki i skønt design fra hende.

Jeg er glad for at jeg fik muligheden for at snakke med Hannah, og jeg glæder mig til at følge hende på følgende medier:

Hannah Waldron hjemmesideHannah på FacebookHannah på Instagram

Hay Award 2014 - vinder - Hannah Waldron - vævning - vævet tæppe - grafisk - bauhaus inspireret - dekoration - inspiration - designstuderende - kunstfack - Hay talent - kunstner - detaljer - hay vinder

foto-2

foto-3

Hay Award 2014 - vinder - Hannah Waldron - vævning - vævet tæppe - grafisk - bauhaus inspireret - dekoration - inspiration - designstuderende - kunstfack - Hay talent - kunstner - detaljer

Hay Award 2014 - vinder - Hannah Waldron - vævning - vævet tæppe - grafisk - bauhaus inspireret - dekoration - inspiration - designstuderende - kunstfack - Hay talent - kunstner

 

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*