Faaborgstolen designet af Kaare Klint, produceret af Rud Rasmussen

faaborg stol - faaborg museum  -museum - kunst - udstilling - dekoration - bolig - indretning - design - boligblog - kunstblog

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er ret vild med Faaborg Museum for fynsk malerkunst – Jeg har tidligere nævnt stedet både her på bloggen og på Instagram. Jeg synes museets historie er spændende, og ikke mindst er det et af de mest fantastiske bygningsværker på Fyn. Hvert fald efter min mening. Faaborg Museum for fynsk malerkunst er for mig en blanding af helt usædvanlig arkitektur, historie og vigtigst af alt, smuk kunst.

I 1914 blev der designet en unik stol til Faaborg Museum for fynsk malerkunst, og manden bag den var den verdens kendte arkitekt, møbeldesigner og billedkunstner Kaare Klint – som af mange anses for at være ”den moderne møbelkunsts fader”

faaborg stol - faaborg museum -museum - kunst - udstilling - dekoration - bolig - indretning - design - boligblog - kunstblog

I 2015 markerer Faaborg Museum for fynsk malerkunst 100-året for indvielsen af deres unikke museum, og i den anledning vil museet fejrer blandt andet stolen i løbet af 2015. Stolen og møblerne har en markant rolle for museet og jeg glæder mig til at følge museet på Facebook og lære mere om det skønne sted.

En anden detalje ved stolens jubilæum er at Rud. Rasmussen præsenterer en særudgave af Faaborgstolen.

Fra www.rudrasmussen.dk:

SÆRUDGAVE AF FAABORGSTOLEN
I en enestående markering af Faaborgstolens 100 års jubilæum præsenterer Rud. Rasmussens Snedkerier en særudgave af Faaborgstolen. Som en hyldest til den originale Faaborgstol er der klare referencer til den første udgave af stolen. Særudgaven fremstilles i 10 enestående eksemplarer.

Rud. Rasmussens Snedkerier har ønsket at benytte et særligt træ til denne særudgave og har derfor valgt at bruge elm med en unik historie. Elmetræet har stået i Rud. Rasmussens Snedkeriers egen baggård i 100 år. Det blev fældet for 25 år siden, og Rud. Rasmussens Snedkerier har gemt træet til den helt rigtige anledning. Elm er desuden en svært tilgængelig træsort i dag, som gør særudgaven endnu mere speciel.

Se videoen forneden om den helt utrolig smukke stol.

Video om Faaborgstolen

Du finder Faaborg Museum for fynsk malerkunst på Facebook. Her kan du følge med i fejringen.

Rud Rasmussen og Faaborgstolen finder du her.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*