En lille snak med Elkeland

Elkeland mirrormobiles - uro - mobile - dansk design - interior - indretning - bolig - nordiske riger - spejl - dekoration

I dag vil jeg vise dig noget helt fantastisk. Noget som jeg mener er unikt, smukt og skabt med en omtanke for det visuelle, kreativiteten og håndværket. Jeg er en kæmpe beundrer af det du skal se nu.

Det er selvfølgelig design fra Elkeland der bliver fokuseret på i dag. Hun kan efter min mening noget helt specielt og vidunderligt når hun skaber hendes små fortællinger eller storslået kunstværker i form af skulpturer, mobiler og billedkunst. Hendes design brøler igennem på en diskret måde, og hver enkelt objekt tiltrækker beskueren og giver en lyst til at finde ud af mere. Jeg spår Elkeland til at nå langt. Meget langt med hendes personlige design der med sikkerhed vil sætte et vedvarende præg på den danske design scene.

Jeg fik en lille snak med Ida som er designer, kunstner og drivkraft bag Elkeland.

Elkeland - uro - mobile - dansk design - interior - indretning - bolig - nordiske riger - spejl - dekoration

Hvem er Elkeland? Hvad er din baggrund, og hvordan er du endt i en lille hytte på landet ved Odder?

Jeg ser Elkeland som et fiktivt område, eller en tilstand, jeg vil helst ikke personificere det. Men bag det står jeg. Jeg hedder Ida. Jeg er uddannet billedkunstner. Jeg bor på landet, med min familie. I vores have har vi hytten, som er min arbejdsplads.

Hvilken proces går du igennem når du skal finde på nyt design?

Det kan være svært at beskrive, for mit arbejde foregår ikke i liniære processer. Jeg arbejder hele tiden med sansninger, forskellige muligheder og materialer. Jeg har lange processer, og masser af “spildt” arbejde, dvs objekter og tegninger der ikke umiddelbart bliver til et produkt, eller kan betale sig, i en rationel forstand..

Elkeland mirrormobiles - uro - mobile - dansk design - interior - indretning - bolig - nordiske riger - spejl - dekoration - objekt - Styling: Sofie Brünner / Foto: Enok Holsegaard

Styling: Sofie Brünner / Foto: Enok Holsegaard

Materialevalg. Hvilken tanker gør du dig der. Kommer materialerne til dig inden du designer, eller finder du materialet og tænker at det vil du kreerer noget ud af?

Mit materialevalg er ofte dikteret af hvad jeg kan håndtere, da jeg desværre ikke mestrer så mange håndværk. Jeg vælger nogle materialer som tiltaler mig, og som jeg kan bearbejde. Det er forskelligt om idéen eller materialet kommer først. Ofte tror jeg at det foregår sådan at jeg har en idé, som jeg tegner og afprøver i et bestemt materiale. Det viser sig så måske ikke at fungere som jeg havde regnet med. Men det giver mig en ny idé til hvad jeg kan med materialet, og det fungerer måske godt.

Elkeland mirrormobiles - uro - mobile - dansk design - interior - indretning - bolig - nordiske riger - spejl - Styling: Sofie Brünner / Foto: Enok Holsegaard

Styling: Sofie Brünner / Foto: Enok Holsegaard

Når jeg tænker på Elkeland, tænker jeg på spændende, naturlige materialer. Jeg tænker på farven blå og jeg tænker på mystisk, kreativ og til tider sci fi produkter. Hvad tænker du selv?

Hehe, det kan jeg godt forstå at du tænker på. Det er jo meget af forsiden. Jeg ser det hele fra bag tæppet. Så jeg tænker meget på de åbne processer. Tilstanden, det fiktive område, som navnet refererer til. I dét ligger indlejret et løfte til mig selv, om at jeg skal forholde mig åben, og ikke gå af en planlagt rute.

Jeg er meget optaget af at sanse hvad der ligger forude. Ikke som planlægning, selvom det ifht det administrative arbejde i høj grad er nødvendigt. Men som fornemmelse ifht hvilken retning Elkeland skal bevæge sig i.

Elkeland mirrormobiles - uro - mobile - dansk design - interior - indretning - bolig - nordiske riger - spejl - dekoration - Styling: Sofie Brünner / Foto: Enok Holsegaard

Styling: Sofie Brünner / Foto: Enok Holsegaard

Det er gået lynende stærkt for Elkeland. Hvad tror du er årsagen til det?

Det er et godt spørgsmål. Jeg ved det faktisk ikke. Jeg føler mig nogle gange hel benovet over den modtagelse Elkeland har fået. Jeg er meget selvkritisk, og bliver sjældent helt tilfreds med mit arbejde, i forhold til mine ambitioner som er høje. Men jeg gør hele tiden det bedste jeg kan, med de midler jeg har.

Stræber du efter noget specifikt – har du et mål med din virksomhed?

Det er selvfølgelig mit mål at kunne leve af mit arbejde for Elkeland, uden at blive nødt til at kompromittere de åbne processer. Derudover drømmer jeg om at få mulighed for at arbejde i en større skala, med rum. Og om at have tid og råd, til at lave flere små zines (selvudgivelser, hæfter og små bøger). Der er faktisk rigtig rigtig mange ting jeg har lyst til, som alle kan falde ind under mit arbejde med Elkeland, eftersom jeg forholder mig så åbent til det. Det handler om at få tid og mulighed for det hele.

Hvis man nu sidder et sted i Danmark og drømmer om at etablere sit eget design eller brand. Hvad er din anbefaling ifht formidling, skal man bruge de sociale medier, eller på anden vis formidle sine værker?

I forhold til alle medier, både online og offline vil jeg anbefale at man får lavet et virkelig godt billedemateriale. Det kan være svært hvis man ikke har råd til fotograf eller stylist, men så må man bruge den tid det tager, og lave det så hæderligt som man nu kan selv. Der ligger så mange visuelle informationer i billedematerialet, og det er her man har mulighed for at præsentere ikke bare sit design/produkt, men hele det univers man arbejder i. Det kan ikke overvurderes hvad gode billeder betyder.

Jeg synes selvfølgelig man skal benytte sig af de muligheder som de sociale medier giver. Men også at man stort set gratis kan finde mange forskellige digitale ydelser, som fx regnskabsprogrammer, webshopsplatforme og meget mere, som er brugbare for små virksomheder. Jeg tænker ofte at der er nogle helt andre muligheder ved at starte op nu, end der var for fx 10-15 år siden.


Jeg vil klart anbefale dig at følge Elkeland på Instagram og selvfølgelig også forslå dig at kigge forbi hendes hjemmeside elkeland.dk  og elkeland.bigcartel.com

 

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*