Elements optimal – design objekter af højeste kvalitet

Up_table - Eo - Elements optimal - Interiør - Designmøbler - møbler - dansk design - skandinavisk design - indretning - bolig - boligblog - indretningsblog - nordiske riger - Træbord

Jeg har fået mig en snak med Tor Servé og Nicole Vitner Servé fra EO, om arbejdsmetoder, kærlighed til håndværket, og om drømme der går i opfyldelse. Jeg mødte Tor og Nicole på Designtrade hvor jeg meget hurtigt faldt for deres Up Table og dekorative spejle. Siden da er deres Ice Cream spejl kommet på min ønskeliste, og det gav mig lyst til at lære det danske design brand bedre at kende.

Elements Optimal – design objekter af højeste kvalitet

ice cream - spejl - Eo - Elements optimal - Interiør - Designmøbler - møbler - dansk design - skandinavisk design - indretning - bolig - boligblog - indretningsblog - nordiske riger - kreativt spejl ice cream - spejl - Eo - Elements optimal - Interiør - Designmøbler - møbler - dansk design - skandinavisk design - indretning - bolig - boligblog - indretningsblog - nordiske riger

Hvad/hvem er EO?

EO står for elements optimal. Vi er et dansk design brand, som producerer design objekter af højeste kvalitet. Det er indtil videre en blanding af meget talentfulde udenlandske designere og egne designs vi producerer.

– Hvad er jeres baggrund?

Nicole er uddannet arkitekt og designer fra Kunstakademiets Arkitektskole. Hun har arbejdet med traditionelt arkitekttur, moderne kunst, avantgarde scenografi, fotokunst og dans. Nicole har modtaget en Reumert pris for sit arbejde med kunstgruppen Hotel Pro forma´s forestilling War-Sum-Up, hvor Vibskov stod for kostumerne.

Tor har været i møbelbranchen siden han var 19 år og han har været hele vejen rundt og arbejdet for nogle af de bedste I branchen: Bo-Tikken indretning, Normann Copenhagen og Luceplan. Han har også været ejer af OK design, hvor han bla. lancererede Acapulco stolen på verdensplan.

Designtrade - designmesse - inspriration - ballon spejle - balloon mirror - eo denmark - design - børn - børneværelse
– Hvorfor startede I EO og hvor længe har I været i gang?

Det skulle vi bare!, det har været en idé, som har formet sig siden vi mødte hinanden. Vi fandt ret hurtigt ud af at vi begge havde en dyb forståelse for design og udgjorde en uhyggelig stærk enhed når vi brugte vores forskellige kompetencer sammen.

– Hvad har været den største udfordring ved opstart af en ny designvirksomhed – hvilken overvejelser  har man i den situation?

Uhh ha, det er så ben hamrende hårdt, så det i nogle perioder næsten er ubeskriveligt. Det kræver AL din tid i de første mange år. Det er så omkostningsfyldt og der er så mange parametre, man skal lære at mestre, så der er få der på sigt virkelig opnår rigtigt succes. Når det så er sagt, så er det også bare fantastisk at være 100% fri for at skulle leve andre folks drøm ud, og det er faktisk det hele værd.

So table - Eo - Elements optimal - Interiør - Designmøbler - møbler - dansk design - skandinavisk design - indretning - bolig - boligblog - indretningsblog - nordiske riger - Træbord - sofabord i træ

– Designer I alt selv eller har i andre designere med i processen?

Vi designer selv og inddrager forskellige eksterne ingeniører, som sparring på løsningsmodeller.

De produkter vi har fra andre designere er færdige designs, som vi så går ind og gør bedre ved ex. at lave flere modeller i samarbejde med designeren selv.

– Hvordan starter jeres designproces? Brainstormer I, tager I et sted hen for at finde inspiration?

Vores designproces kan starte under morgenmaden kl. 06.30, i løbet af dagen eller sent om aften.

Som regel foregår det sådan her:

Den ene kaster en idé op i luften og så kører det ellers frem og tilbage i en pingpong, hvor vi kan blive helt euforisk over hvor fedt det er. Og så er der andre gange, hvor den anden bare siger nej fra starten.

En ting der er sikkert er, at hvis den ene ide man syns var så fed første gang man talte om det, bliver ved med at køre rundt og man slet ikke kan lade være med at tale videre om det – Så skal og bliver den i sidste ende til noget.

Vi har rigtigt mange forskellige skitser hængende, som vi på et tidspunkt gerne vil gøre mere ved, men det er godt med begrænsninger, da det er så dyrt og tidskrævende at sætte en ny ting i værk Så det er kun de bedste idéer der kommer frem.

Det som virker godt for os er at vi begge er meget visuelle, hvilket betyder at vi kan ideudvikle på et design, hvor vi begge kan tale former og materialer, uden at vi har sat en enkel streg på papir. I starten er det mavefornemmelsen der fortæller om det er godt og om der er harmoni i ideen.

– Når det så kommer til materialet i designet, hvilken tanker gør I jer så? hvad er det vigtigste for jer?

Det vigtigste er at det er et originalt produkt og at vi altid bruger de bedste materialer. Vi vil være med til at skubbe på for en ny strømning, hvor der bliver satset på høj kvalitet i nye designs.

– Vil I give en smagsprøve/løfte sløret for hvad det næste er fra EO?

Ha ha, ja det kan vi vel godt.. lidt.. Til foråret kommer der en utrolig sød lille børnestol fra en afdød dansk designer. Den har vi fået mulighed for at lave, og den bliver helt super.

– Hvilket produkt er jeres favorit – hver især?

Det lyder nok lidt sært, men vi kan ikke vælge hvilken et vi bedst kan lide. De alle kan noget forskelligt og vi har ikke lyst til at vælge nogen før de andre. Men UP Table er det produkt der har krævet allermest at lave, og det er et bord vi er meget stolte over at have med til at få løst.

Up_table - Eo - Elements optimal - Interiør - Designmøbler - møbler - dansk design - skandinavisk design - indretning - bolig - boligblog - indretningsblog - nordiske riger - Træbord - spisebord i træ Up_table - Eo - Elements optimal - Interiør - Designmøbler - møbler - dansk design - skandinavisk design - indretning - bolig - boligblog - indretningsblog - nordiske riger - Træbord

Up_table - Eo - Elements optimal - Interiør - Designmøbler - møbler - dansk design - skandinavisk design - indretning - bolig - boligblog - indretningsblog - nordiske riger

Vil du vide mere om EO, kan du besøge deres hjemmeside, hvor der ligeledes er mere info om alle deres flotte produkter. Se mere her.

Design fra EO bliver forhandlet flere steder. Du kan blandt andet finde det ved Designdelicatessen, Casa Shop, Normann Copenhagen, Illums Bolighus & Bo-Tikken indretning.

Foto fra www.eo.dk – Foto af Ballon mirrors er taget af mig.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*