Lillerød kurve – et barndomsminde bliver produceret på ny

Lillerød kurve - kurve - Lillerød - dansk design - håndlavet - made in denmark

Jeg har altid haft en stor kærlighed til kurve, og de har altid fyldt i min indretning. Jeg vidste faktisk ikke helt hvor kærligheden til kurve kom fra, indtil jeg så kurve fra Lillerød – straks gik det op for mig hvem der havde plantet kærligheden til kurve hos mig. Kurvene mindede mig om at være barn og om at være på besøg hos mine bedsteforældre, hvor denne slags kurve blev brugt til alverdens ting rundt omkring i huset. Måske er det fordi de minder mig om forgangne tider og fordi der er noget genkendeligt i kurvene, at jeg er så draget af dem. Måske, men jeg tror faktisk der er mere i det end som så. Her er nemlig også tale om et godt håndværk som ovenikøbet bliver produceret i Danmark. Det er da noget – et godt produkt som får pustet nyt liv i årerne med de helt rigtige tanker og intentioner bag sig.

Historien om hvordan Lillerød kurve så nyt liv i 2016, er i sig selv en skøn historie, og en passende en af slags, til et produkt der vækker minder hos mig og mange andre. Historien starter nemlig ved fundet af en gammel bog som fortæller kurvenes historie. Og den særlige opdagelse gjorde at Lisbeth Kamstrup-Holm og hendes far satte sig for at give kurvene nyt liv. Og heldigvis for det.
Læs hele historien her.

Alle billeder er fra Lillerod.com

Mine favoritter blandt Lillerød kurve er Shelve og Large floor.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*