Glas fra Zelmer Olsen

Rigetta Klint - made in denmark - DET BRUNE VÆRKSTED - glas - Maj-Britt Zelmer Olsen - dansk håndværk - dansk design

Jeg har altid været ret glad for glas. Og det er egentlig når man bruger glas til alle mulige formål. Til opbevaring, planter, mad, badeværelse mm., så er glas bare et fantastisk produkt til det hele. Glas har i en længere periode været et mål når jeg har besøgt loppemarkeder rundt omkring i det danske land. Men det er også det materiale der tiltrækker mig mest når jeg besøger interiørbutikker.

Jeg har den seneste tid været meget betaget af glasprodukter der bliver designet og fremstilet på Bornholm. Både pga af formerne men også på grund af den nysgerrighed som produkterne bringer frem i mig. Jeg fornemmer også glaspusteren har haft det for øje da hun designede produkterne. Man får en fornemmelse af at materialet er blevet afprøvet og brugt på en måde der gør at glasset fremtoner allerbedst, både når produktet er i brug, men også når det står til stille på hylden.

Glasset og kunsten kommer fra Zelmer Olsen, nærmere betegnet Maj-Britt Zelmer Olsen som bor og arbejder i Nexø på Bornholm.
Jeg er særligt betaget af hendes Drop serie og ikke mindst Mineral serien. Det er to ret forskellige serier, hvoraf Mineral er meget vild i sit udseende men også efter min mening, helt vidunderlig smuk. Man foren fornemmelse af at glasset er sprunget ud af en bornholmsk klippe eller at glasset bærer på fragmenter fra en udtømt vulkan eller en svundne tid. Jeg kan sagtens se hvordan farverigt mad bliver fremhævet endnu mere i en Mineral glasskål.
Drop serien ser så blød ud og har en enorm tiltrækningskraft med sine organiske former. Det er solidt håndværk der emmer af elegance og som med sin gennemsigtighed fortæller sandheden om indholdet. Farverne er nordiske og helt i skabet hvis du spørg mig.

Har glas en lige så stor betydning i dit hjerte? Jeg er vild med det materiale.

Vil du vide mere om Zelmer Olsen, finder du hende her.

For mere inspiration til glas, se her.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*